IJssalon De Farm

Een verkoelend ijsje op een warme zomerdag of een heerlijke pannenkoek aan een gezellig haardvuur. Ons ijs in De Farm wordt ambachtelijk bereid met zelf gepasteuriseerde hoevemelk. Bovendien maken wij lactosevrije en suikerarme sorbets, boordevol fruit en smaak. Meer zin een bordje versgesneden Serranoham, een verfrissende cocktail of een uitgebreid ontbijt? De Farm heeft het allemaal.

Vanaf 17 uur kan je in ijssalon De Farm ook terecht voor een hartige tapasplank, vanaf 2 personen. Dit is een complete maaltijd bestaande uit fijngesneden charcuterie, kazen, fruit, noten, tapenades, versgebakken brood, boter … De exacte samenstelling varieert naargelang het seizoen.

Ontdek onze gezellige buitenruimte, onze tearoom en onze uitgebreide kaart. Ons ijssalon is gelegen in het landelijke Eksaarde. Wij werken ook met wisselende weeksuggesties, deze ontdek je op onze Facebookpagina of op ons Instagramaccount. Wil je er een daguitstap van maken? Goed idee! Combineer een bezoek aan onze crèmerie met een fiets- of wandeltocht in de groene omgeving van de Kruiskapel.

In onze crèmerie werken we met een zomer- en winterkaart. Geniet in de winter van onze heerlijke pannenkoeken, binnen, aan een van onze open haarden. Wij zijn een ijssalon … er zijn dus zomer én winter heerlijke ijscoupes te verkrijgen.

In de winter werkt De Farm met andere openingsuren. Je bent elk weekend van harte welkom. Ook op feestdagen en in de vakanties staan wij met de glimlach voor je klaar.

Farmontbijt

We serveren, winter en zomer, een verzorgd en uitgebreid ontbijt. De bediening gebeurt – met de glimlach – aan tafel.

Ons Farmontbijt bestaat uit een glaasje vers fruitsap, versgebakken brood en croissants, huisgemaakte yoghurt en granola, jonge kaas, versgesneden charcuterie, confituur, boter, vers fruit …

In de zomer vullen we dit aan met een heerlijk omeletje – gebakken door onze pappie – en een brioche con gelato. Dat is een Siciliaanse specialiteit waarmee we jullie graag kennis laten maken.

In de herfst- en winterperiode vind je bij het ontbijt een verrassende spek-met-eitjes-salade en niet te vergeten … onze – door de pappie – heerlijke versgebakken pannenkoek met ijs.

Extra dranken zijn niet in de prijs inbegrepen.

En wat is die prijs? Dat is 30 euro per persoon, kinderen van 3 tot en met 12 jaar betalen 20 euro per kind. Onze formule is vast en niet deelbaar. We houden – in de mate van het mogelijke – rekening met eventuele opmerkingen of allergieën. Ben je allergisch aan een bepaald ingrediënt? Het is voor alle partijen veiliger en makkelijker als je dit al bij je reservatie doorgeeft.

Wil je reserveren? Bel, sms of WhatsApp naar 0474 60 83 30 (Lisa). Vermeld duidelijk je naam, het aantal volwassenen en kinderen en de gekozen datum. Je reservatie is pas in orde als je van ons een bevestiging krijgt. Je kan natuurlijk onze ijsjes al eens komen proeven en terwijl, in ons ijssalon, reserveren voor een ontbijt.

Data lenteontbijt: zondag 31 maart (Pasen), zondag 7 april en zondag 28 april

Data zomerontbijt: zondag 12 mei (Moederdag), zondag 9 juni (Vaderdag), zondag 21 juli (Nationale Feestdag), zondag 25 augustus (einde zomervakantie).
Extra data mogelijk, volg ons op Facebook en blijf op de hoogte.

Andere ontbijtdata op aanvraag. Dit kan vanaf 20 personen.

 

Farmproeverij

De Farmproeverij is ideaal voor grotere groepen en familie’s, enkel na reservatie. We serveren een zoete plank aan tafel vol Farmlekkers om te delen.

De winterformule omvat ijsjes, versgebakken pannenkoeken, warme appeltaart, vers fruit, warme frangipanetaart en diverse toppings zoals verse slagroom, warme chocoladesaus, advocaat …
De zomerformule bestaat uit verschillende smaken huisgemaakt ijs, vers fruit, verse aardbeienen diverse toppings zoals verse slagroom, warme chocoladesaus, advocaat …
Een welkomstdrankje (prosecco, huisgemaakte limonade of ice-tea) is inbegrepen in de prijs van 25 euro per persoon. Voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar is het 15 euro per kind. Uiteraard geen alcohol voor hen, maar wel een lekkere kindercocktail.

Wil jij ook zo’n plank om te delen met je geliefde, familie of vrienden? Dat kan op weekend-, feest- en brugdagen vanaf 13 uur. Op de andere openingsdagen proeven jullie al dit lekkers vanaf 14 uur24, 25 en 31 december en 1 januari is er geen Farmproeverij mogelijk. Tweede kerstdag (26 december) en tweede nieuwjaarsdag (2 januari) kunnen jullie wel genieten van onze lekkere zoete plank.

 

Apero & Sweets

Nieuw in De Farm is de Apero & Sweets formule. Deze is verkrijgbaar tijdens de zomermaanden – van mei tot en met september – en dit tijdens het weekend en op feest- en brugdagen, telkens vanaf 13 uur. Deze formule is ideaal voor grotere groepen en familie’s, enkel na reservatie. De Apero & Sweets is het equivalent van een lichte lunch, is vast en niet deelbaar. Het is een mix van hartig en zoet, die iedereen doet smelten.

Voor volwassenen is de prijs 42 euro per persoon. Kinderen van 3 tot en met 12 jaar betalen 25 euro per kind.

De Apero & Sweets bestaat uit:

  • Een tapasplankje om te delen (naargelang het aanbod: warme kippenboutjes, fijngesneden Serrano, parmasalami, olijven, tapenades, versgebakken stokbrood, …)
  • Een zomerse Farmproeverij om te delen (verschillende smaken ijs, slagroom, vers fruit, verse aardbeien, warme chocoladesaus, …)
  • Een welkomstdrankje (prosecco,huisgemaakte limonade of ice-tea en voor de kinderen een mocktail

Extra dranken zijn niet in de prijs inbegrepen.

Interesse in onze Farmproeverij of Apero & Sweets formule? Je kan telefonisch, via sms of via WhatsApp reserveren: 0474 60 83 30 (Lisa). Vermeld duidelijk je naam, het aantal volwassenen en kinderen, de gekozen datum en het gekozen uur. Je reservatie is pas in orde als deze door ons bevestigd wordt.

Takeaway

Geniet je liever thuis van de hoevedelicatessen van De Farm? Bij crèmerie De Farm kan je ook terecht voor takeaway. Kom om je potje of hoorntje aan de toog en geniet van je ijsje. Dat kan op de banken met zicht op de straat of tijdens je wandel- of fietstocht.

Heb je thuis een gezellig etentje gepland? Sluit dit af met een heerlijke artisanale ijstaart van De Farm. Grote taarten – voor 12 personen of meer – zijn op bestelling. Kom langs of geef je bestelling telefonisch, via sms of via WhatsApp door: 0474 60 83 30. Kleinere taarten zijn steeds voorradig in verschillende smaken. Breng ons ijssalon in Eksaarde een bezoekje en kies uit het aanbod van de dag.

Op ambachtelijke wijze en met veel liefde maken wij voor jou het lekkerste ijs. Al ons schepijs is beschikbaar in handige literdoosjes. Zo geniet je ook thuis van onze heerlijke authentieke recepten.