VDM Jumping Horses

Wie ons ijssalon De Farm soms een bezoekje brengt, kent mijn gezicht al. Maar wist je dat ik meer doe dan in de crèmerie werken? Paarden zijn mijn grootste passie. Met VDM Jumping Horses fok ik – met de steun en hulp van mijn ouders – paarden. Springpaarden om correct te zijn. De paarden die bij ons geboren worden, krijgen het achtervoegsel ‘VDM’, te vergelijken met een familienaam bij de mensen. De paarden groeien op in de weides rond De Farm en – als ze oud genoeg zijn – worden ze opgeleid als sportpaard. Ze doorlopen bij VDM Jumping Horses, bij wijze van spreken, de kleuterklas.

En dat in de hoop dat ze hun latere sportcarrière verderzetten met een echte topruiter en zo doorgroeien tot het allerhoogste niveau. Zoals het met ons ijssalon De Farm is, is het ook bij VDM Jumping Horses: we willen niet de grootste zijn. We streven naar kwaliteit, niet naar kwantiteit.

Killer Queen VDM – het paradepaardje van onze fokkerij – is daar een mooi voorbeeld van. Met op haar zadel de Duitser Daniel Deusser, nam ze deel aan de Olympische Spelen in Tokio. Ze verzamelde ondertussen zo’n 3 miljoen euro aan prijzengeld. En nee, daar worden wij als paardenfokker financieel niet beter van, maar het doet ons hart wel sneller slaan én geeft onze fokkerij een internationale boost.